v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

Opskrifter

Forskellige opskrifter for bagværk, drikkelse og kosmetik med honning og voks.

Honning – et naturprodukt

Honning er som sødemiddel et sundere alternativ til sukker, da det indeholder vigtige mineraler og enzymer, som er gavnlige for kroppen. Dertil kommer, at der skal en mindre mængde honning til at søde med.

Honning er bl.a. god at bruge i bagværk og det smager godt på brød, på pandekager, i dressinger eller som smagsgiver i is!

Men det er vigtigt at huske på, at der skal bruges en mindre mængde honning end sukker. Normalt skal der 75 g honning til at erstatte 100 g sukker.

Fordelen ved at bruge honning er, udover at der skal mindre mængde i, at honning kan tilføre maden smag og i bagværk har honningen en positiv effekt, da den indeholder forskellige enzymer, der kan påvirke bageprocessen.

Vores opskrifter er delt op i hovedkategorier: