v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

Gammel opskrift med gær

10 l vand5 kg honning3 g ren gær Til hver liter vand tages ½ kg honning. Vandet opvarmes til det bliver lunkent. Honningen kommes i og der røres til honningen er smeltet. Blandingen bringes i koges i 2½ - 3 timer. Der skummes undervejs og bortkogt vand erstattes med kogende…

Gammel opskrift

VandHonning Først kommes vand i en blank kedel. Det opvarmes til 40 grader. Derefter kommes honningen i kedlen og der røres til honningen er helt opløst. Der kommes honning og/ eller vand i indtil den rette styrke er opnået. Honning og vand skal være i et forhold, så et frisklagt…

Abrikoskonfekt

100 g tørrede abrikoser150 g hasselnødmarcipanhalve smuttede mandler til pynt Findel abrikoserne og ælt dem sammen med marcipanen. Formes til små kugler og pyntes med en halv mandel. Det er kun fantasien, der sætter grænse for, hvilken slags konfekt man kan lave.

Mandelkugler

100 g usvovlede rosiner2 cl rom150 g mandelmarcipan1 tsk. kakaoOvertræschokolade Fremstil mandelmarcipanen. Tilsæt kakaoen og de finthakkede rosiner, som har trukket i rom. Formes til kugler og betrækkes med overtrækschokolade .

Honning is

3 pasteuriserede æggeblommer75 g honning4 dl piskefløde Æggeblommerne piskes skummende med honningen. Den stiftpiskede fløde vendes i. Der kan tilsættes fyld i form af 50 g hakkede nødder og 50 g hakket chokolade, men det er op til ens egen smag. Fryses på ismaskine. Hvis man ikke har en ismaskine,…

Sennep- og honningdressing

4 spsk Dijon sennep4 spsk dansk honningkrydderier efter eget valg3 tsk salt3 dl jomfruolivenolie Pisk alle ingredienserne sammen i en skål. Dressingen kan opbevares i køleskab. Honningen giver dressingen en god og let krydret smag, alt afhængig af, hvilken honning der bruges.