v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

Nyhedsbrev fra bestyrelsen v. bilauget i Mosbjerg

Så er vi godt i gang med året 2021, og alting står stadig i stampe. Man kan vel sige at vi var heldige at det lykkedes os at afholde generalforsamlingen i efteråret 2020, for mulighederne for at kunne samles har vel  nærmest været umulig siden, og i hvert fald uforsvarlig. Vi har nået at afholde et enkelt bestyrelsesmøde i november 2020, hvor vi fik planlagt foråret 2021. Vores intentioner for aktiviteter i foråret kan ses på vores hjemmeside, ligesom vi har annonceret aktiviteterne i Dansk Biavl. Hvorvidt der er nogen som helst af det planlagte der bliver gennemført, må tiden vise.

 Vi kan ikke invitere jer til workshop på landbrugsmuseet i Mosbjerg, men i stedet vil der blive afholdt et virtuelt voks-workshop hvor der fremstilles læbepomade, massagebalsam og sæbe. Workshoppen er at finde på adressen  https://www.bilauget-mosbjerg.dk/?p=747  efter kl. 10,00 d. 6. februar. Vi håber der er mange af jer der får lyst til at deltage. Filmene er optaget på forhånd, men Carina står til rådighed på Facebook og mail samme tidspunkt, hvis der skulle være spørgsmål.

Ligeledes er vi ret sikre på at bikurset starter op som planlagt. Muligvis ikke på helt samme måde som vi havde forventet, men på en eller anden vis vil der være kursusstart for nye kursister. Den teoretiske undervisning vil foregå online, men vi håber fortsat på at kunne starte kurset op med at mødes fysisk .

Generalforsamlingen 2021 vil muligvis blive udskudt. I så fald vil der komme nærmere besked herom senere på hjemmesiden og mail.

Salget af foreningens honning går trægt. Der har ikke været de sædvanlige markeder, og museet har lukket for besøgende, så her bliver der heller ikke solgt noget honning. Men den problematik står foreningen vist ikke alene med. Skulle der alligevel være medlemmer der mangler honning, vil vi her gøre opmærksom på, at man som medlem, har mulighed for at købe honning til favorabel pris i bilauget.

Landsforeningen har ikke haft mulighed for at afholde bestyrelsesmøde efter den sidste generalforsamling, det har ikke været forsvarligt at samles fra hele landet. Landsforeningen er  i  en situation hvor redaktøren af bladet ikke længere ønsker at  varetage opgaven.  Der ligger således en opgave for bestyrelsen i DBL i at finde en løsning på dette problem. Hvilken løsning det bliver er et stort spørgsmål. Findes der en der vil påtage sig opgaven, eller er det helt andre løsninger der skal til? Landsforeningen er åben for gode ideer og forslag.

Landsforeningens udfordringer vil også kunne mærkes på vores lokalforening. Vi har mistet medlemmer på baggrund af manglende aktivitet. Det er vi naturligvis ikke glade for, men vi er samtidig også af den overbevisning, at de egenskaber der er i vores forening, også fremover vil være grundlag for en aktiv biforening. 

Som bestyrelse er vi meget interesserede i at få respons, på de ting vi sætter i værk, ligesom vi også meget gerne vil have ideer og forslag til kommende aktiviteter og arrangementer. Ring eller skriv til et af bestyrelsesmedlemmerne, så vil vi arbejde videre med jeres input.

På bestyrelsens vegne Mie Blom, oldermand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait