v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

Svampy Honningkage

I dag har jeg forsøgt mig med en mere saftig version af honningkagen. Den bages i springform.

Vi starter med noget man skal bruge til sidst.

Saften

  • 75 g rosiner
  • 75 ml vand
  • 7,5 mg romaroma
  • lidt mel
  • 1 spsk honning

Rosiner lægges i blød i rom i et par timer. Inden de skal bruges, skal de hældes i en si og romvandet gemmes. Rosiner vendes i lidt mel. Romvandet blandes med honning.

Kagen

  • 175 g honning (gerne smeltet og flydende)
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 æg
  • 1 tsk instantkaffe eller ½ dl stærk kaffe
  • 1 dl solsikkeolie
  • 225 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 1½ spsk honningkagekrydderi

Ovnen kan forvarmes på 175 grader.

Honning, sukker, farin, æg, kaffe og solsikkeolie røres godt sammen i en rørmaskine, indtil sukker og kaffe har opløst sig.

I en anden skål blandes mel med mandelmel, natron, bagepulver, salt og krydderier. Denne blanding tilsættes sukkerblandingen lidt efter lidt.

De melede rosiner tilsættes.

En springform gøres klar, oliesmurt eller med bagepapir. Dejen kommes i og kagen bages ved 175 grader i ca. 50 minutter.

Brug en strikkepind for at bedømme, om den er færdig.

Prik straks en del huller ned i kagen og tilsæt saften (honning-rom-blandingen).

Lad kagen køle af i formen.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait