v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

Honningkage

Denne kage består af en honningkagedej og smørcreme.

Kagen

  • 150 g honning
  • 75 g smør
  • 60 g brun farin
  • 1 æg
  • 50 g syltet appelsinskal
  • 300 g mel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk ingefær
  • ½ tsk stødte nelliker
  • 1½ dl kærnemælk

Honning, farin og smør smeltes i en gryde og røres godt sammen. Hæld det over i en rørgryde og tilsæt æg og appelsinskal.

Bland mel, natorn, ingefør og nelliker for sig i en anden skål. Denne tørre blanding tilsættes honningblandingen skiftevis med kærnemælk.

Hvis du vil pynte kagen med halve eller hele mandler, skal du lægge dem på nu. (Herhjemme er der ingen der gider dem, derfor fandt jeg en anden løsning.)

Dejen fyldes i en springform og bages i ca. en time ved 150 grader.

Smørcreme

  • 175 g smør
  • 175 g flormelis
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • skal fra en ubehandlet appelsin

Tag smørret ud af køleskabet i god tid, sådan det er blødt, når du skal lave fyldet til kagen.

Pisk alle ingredienser sammen.

Montering

  • Abrikosmarmelade
  • Mandelmel

Flæk kagen og smør abrikosmarmelade på undersiden. Derpå fordeles smørcremen.

Lidt smørcreme fordeles på toppen af kagen og mandelmel strøes over det.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait