v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

Opskrift fra P.P. Viborg

Der koges 4-5 tavler med blomsterstøv i ca ½ time sammen med vand.

Efter afkøling kommes det i en ballon.

Der opløses 6 kg honning i lunkend vand. Dettte tilsættes ballonne og der rystes

25 g bagegær opløses i lidt vand og tilsættes også.

Der fyldes vand i til 25 liter. Rystes 1 gang dagligt i 8 dage.

Står herefter ved 20 grader og gærer så længe det vil. Når det ikke gærer mere, dvs. sjældent bobler, sættes det ved lavere temperatur, ca. 15 grader. Her står det et år, hvorefter det er klar til at komme på flasker.

Det er en helt igennem sund drik.

Axel Liltved tilføjer:

Når der bruges honning fra skrællevoks, der måske kan være lidt branket, benyttes gerne rosiner i opskrifterne. Dette giver en mørkgylden farve på mjøden og fremmer gæringen.
Bruges ren honning undlades rosiner og man får et let gylden, næsten klar honning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait