v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

Kolindsundmjød

En gylden mjød med en eftersmag af muskat. Det gør dog ikke mjøden ringere!

  • 22 dåser honning
  • 25 l vand

Koges og skummes i et par timer.

  • 1 spsk kridt

Tilsættes. Det skal efter sigende tage den musesmag som nemt fremkommer.

Efter afkøling sættes mursten på ballon. Som krydderier tilsættes:

  • 75 g koriander
  • 125 g rosiner
  • 25 g ingefær
  • 15 g muskatnød
  • 12 g hel kanel
  • 10 g kardemomme
  • 1 brev gærnæringssalt
  • ½ pk. bagegær opløst i lunkent vand

Gærer i 6-8 uger før omstikning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait