v/ Vendsyssel Historiske Museum

at opleve bier sammen

En norsk opskrift

Denne opskrift giver en mousserende mjød. Vær derfor opmærksom på, at flasker og prop kan tåle det øgede tryk der vil opstå i flasken.

  • 1,25 l honning
  • 9 l vand
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1/4 tsk nellike
  • Skal af 2 citroner
  • 1 håndful humle
  • 2 spsk gær

Honning og 6 liter vand hældes i en gryde. Afmærk højden før resten af vandet tilsættes.

koges op og der tilsættes humle og krydderier.

Koges til de sidste tre l vand er kogt ind. Skummes. Køler ned før gæren tilsættes. Dækkes med et klæde og står sådan i tre døgn. Sies, hældes på flasker og proppes.

Det foreslås at tilsætte en flaske hvidvin før mjøden tappes på flasker.

Bør lagres og behandles som champagne.

Axel Liltveds kommentar:

Flere opskrifter fortæller om at komme mjøden direkte på flasker uden opdeling i stormgæring og eftergæring. Den tror jeg ikke på. Jeg har prøvet, at en flaske hyldeblomstdrik er gået i gæring og derfor eksploderet. Halsen var mere end 2 meter væk. Det skal dog bemærkes, at der var tale om et skruelåg. En korkprop var måske “bare” trykket ovenud – hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait